Τι σημαίνει ότι η Human Bank θα φέρει επέκταση των εταιριών/πελατών στην παγκόσμια αγορά;
24/02/2016
Σε εθελουσιες εξόδους θα προχωρήσουν οι Ελληνικές Τράπεζες.
28/02/2016
Show all

Ανησυχία στους G20 για την παγκόσμια οικονομία

g20-shanghai

g20-shanghai

Την έντονη ανησυχία τους για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας εκφράζουν οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των 20 ισχυρότερων χωρών, στο πλαίσιο της Συνόδου των G20, στη Σαγκάη.

Σύμφωνα με το προσχέδιο της Συνόδου, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα, «η παγκόσμια ανάκαμψη παραμένει άνιση και μακριά από τις προσδοκίες για μία ισχυρή, βιώσιμη και ισορροπημένη ανάπτυξη».

«Οι νομισματικές πολιτικές θα συνεχίσουν να στηρίζουν την οικονομική δραστηριότητα και να διασφαλίζουν τη σταθερότητα των τιμών, αλλά δεν μπορούν από μόνες τους να οδηγήσουν την παγκόσμια οικονομία σε μία ισορροπημένη ανάπτυξη» προστίθεται στο προσχέδιο, το οποίο φέρνει στο φως της δημοσιότητας το πρακτορείο Reuters.

Ειδική μνεία γίνεται στις γεωπολιτικές προκλήσεις αλλά και στο ενδεχόμενο εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. Ως «βαρίδι» στην παγκόσμια ανάπτυξη περιγράφεται και το προσφυγικό πρόβλημα της Ευρώπης.

Πάντως, στο προσχέδιο της Συνόδου, δεν γίνεται καμία αναφορά για μία οργανωμένη και μαζική απόφαση τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας – κάτι στο οποίο ευελπιστούσαν τόσο οι επενδυτές, όσο και οι αγορές, διεθνώς.

Αφήστε μια απάντηση

Η παρούσα ιστοσελίδα έχει αποκλειστικά και μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα και θα εξειδικεύσει τα χαρακτηριστικά της όταν κι εφόσον ο αναφερόμενος φορέας λάβει τη νόμιμα προβλεπόμενη άδεια εκ της αρμοδίας Τράπεζας της Ελλάδος και τονίζεται ότι έως τότε ουδεμία χρηματοπιστωτική πράξη δύναται να συμβεί παρά μόνο όταν κι εφόσον ο φορέας αποκτήσει τη νομική του προσωπικότητα και προβεί σε όλες τις δημόσιες διατυπώσεις. | This website is purely informative and will specify its characteristics when and as long as the reporting entity receives the legally authorized license from the competent Bank of Greece and it is emphasized that until then no financial transaction can occur until the financial institution Acquire its legal personality and carry out all public formalities.