Θα αποχωρήσουν έως 20/3 χωρίς συμφωνία οι δανειστές από την Ελλάδα.
11/03/2016
Το κεφάλαιο Grexit έχει κλείσει οριστικά. Τον Ιούλιο η Ελλάδα θα καταβάλει 3,5 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ
13/03/2016
Show all

Κίνδυνο τέταρτης ανακεφαλαιοποίησης βλέπει ο Economist

Δημοσίευμα που πρέπει να προβληματίσει κυβέρνηση αλλά και τις τράπεζες, από τον Economist. Άρθρο, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μίας τέταρτης ανακεφαλαιοποίησης, εξαιτίας του υψηλού επιπέδου των μη εξυπηρετούμενων δανείων. 

“Φαινομενικά, οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες  της Ελλάδας είναι στην καλύτερή κατάστασή των τελευταίων χρόνων” ωστόσο “κάτω από το μαξιλάρι των φρέσκων κεφαλαίων, οι ρωγμές παραμένουν. Οι ελληνικές τράπεζες εξακολουθούν να χάνουν χρήματα”, αναφέρει το δημοσίευμα.

Όπως επισημαίνει,  οι μεγάλες ζημιές εξαιτίας των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα μπορούσαν να διαβρώσουν  τα κεφάλαια των τραπεζών για άλλη μία φορά. Το 40% του συνόλου των δανείων και το 55% των στεγαστικών δεν αποπληρώνονται σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο της τάξης του 5%.

Αναφερόμενο το δημοσίευμα στο γενικότερο οικονομικό κλίμα, τονίζει ότι η Ελλάδα φιλονικεί με τα άλλα κράτη της ευρωζώνης για τους όρους του προγράμματος διάσωσης, αυξάνοντας την πιθανότητα μία ακόμη κρίσης. “Δεν αποκλείεται μία τέταρτη ανακεφαλαιοποίηση” αναφέρει ο Josu Fabo του οίκου αξιολόγησης Fitch.

Αφήστε μια απάντηση

Η παρούσα ιστοσελίδα έχει αποκλειστικά και μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα και θα εξειδικεύσει τα χαρακτηριστικά της όταν κι εφόσον ο αναφερόμενος φορέας λάβει τη νόμιμα προβλεπόμενη άδεια εκ της αρμοδίας Τράπεζας της Ελλάδος και τονίζεται ότι έως τότε ουδεμία χρηματοπιστωτική πράξη δύναται να συμβεί παρά μόνο όταν κι εφόσον ο φορέας αποκτήσει τη νομική του προσωπικότητα και προβεί σε όλες τις δημόσιες διατυπώσεις. | This website is purely informative and will specify its characteristics when and as long as the reporting entity receives the legally authorized license from the competent Bank of Greece and it is emphasized that until then no financial transaction can occur until the financial institution Acquire its legal personality and carry out all public formalities.